Happy Christmas Melbourne!!!

Och God jul till er alla där hemma! :)

Kort sagt, jag är frisk nu, äntligen!! Vi har haft lite sol, äntligen! Jag har fått JOBB, äntligen! :D Finaste restaurangen nere vid vattnet, är så sjukt glad och nöjd. Bra pengar kommer det bli.. weeheey! Beroende på hur mycke jag får jobba såklart! Hade ett sällskap på 17 som jag fick ha med två andra. Förstå¨, vi va TRE stycken på ett bord. Då ska servicen va bra. :P Det va två olika sorters champagne.. vin till maten, tre rätters.. dessert med vin.. Jag va iofs bara en extra hand eftersom det va min första dag. Skönt, behövde bara fylla på glasen och öva på språket typ, hehe. Nej men det känns skit bra. Jätte fin meny med mycke skaldjur.. och bästa läget i hamnen precis hand i hand med solnedgången :) Kanske vill komma förbi på en hummer risotto? Bara $44.. :) (över 300kr...)

Men nu är jag ledig fram till onsdag. Igår körde vi heldag nere parken i st kilda. Soligt och härligt, glögg och pepparkakor, en äkta julafton med andra ord, eller?

Kvällen bjöd inte på mycket... för jag somnade.. innan tolv. :( Men idag har jag varit mer aktiv!

Jag och Kaj stack ut vid 11 och har åkt massa spårvagn och gått överallt typ! :) Till sist fick det bli italiensk lunch och sen en chai latte på det, uppe i Carlton. Ingen sol tyvärr men det är ganska varmt ändå! En bra dag :)

Vi köpte med oss lite go dryck hem nu till våra barn som legat på rummet hela dagen ;) Så förhoppningsvis taggar alla till och så gör vi nåt kul ikväll!! Eftersom alla däckade ganska tidigt igår.. Jag menar, är det jul så är det! :)


Jag vet att jag är sämst på att lägga upp bilder, men här kommer några juliga sådana, min julklapp till er :)


Ska aldrig mer nämna ordet sjuk i ett inlägg.

För nu är jag sjuk! Hmmm....

Och jag vet att jag sa att jag skulle lägga upp bilder så fort jag hade tid, eller om jag till exempel blev sjuk. Men sitter nu vid Kajs dator och tror bara internet funkar på den. Mina bilder ligger på Thomas dator. Ni får helt enkelt vänta tills ett jätte album läggs upp ist :)

Jaa... förutom att det är svinkallt, det regnar typ varje dag, har inte hittat nån lägenhet ännu, pengarna bara rinner iväg och jag ska äta pencilin i 10 dagar så är Melbourne heeelt ok! ;)
Jag har verkligen legat sängliggandes i nästan tre dagar... i dag är det tredje dagen, då gick jag upp och åt. Kan svälja salivet äntligen! :D Men nätterna är sådär... fryser som faan.. men vaknar upp och lakanen är helt dyblöta. Och nej jag kissar inte på mig i sömnen. :)

Resterande i familjen är ute och går på en promenad nu och kollar in kvarteren längre nedåt. Jag kollade in ett sjukhus igår. Allt gick väldigt fort och smidigt så det kan ju va skönt att veta tills nästa gång! Coolaste aparaten dom kollade febern med... såg ut som en sån dom kikar i öronen med.. typ.. och så drog dom den på en sekund över pannan, sen va det klart! :P

Så fort jag blir frisk så ska det sökas jobb, planeras jul och nyår! Kaj hade med sig maaassa saltlakritsgodis till oss som vi ska äta på julafton!! yeeay!! :D

Jaa... det har gått en vecka nu. Har inte gjort så jätte mycke.. Vi va ut på en shoppingrunda här om dagen. Jag handlade ett par shorts, ett par converse och ett linne..typ. Allt är ganska dyrt. Och inte riktigt lika bra som hemma, tycker jag. Men nog finns det ändå för mycket man vill ha. :) Jag, bobaz och Kaj va ut på en klubb som ligger under vårat hostel, kanske jag nämnde tidigare? Iallafall, det va kul! Ganska stort ställe! Bobaz fixade sig några vänner där som bjöd oss på bbq till helgen. Dom andra åkte dit, men jag va ju hemma sjuk. Trööökigt.

Sen skulle dom gå ut. Va tydligen inte det lättaste att komma in. Ena stället plockade ut thomas och en annan kille innan de ens ställts sig i kön då dom såg för berusade ut. Andra stället ville knappt släppa in malin för att hon hade en svart adidas tröja på sig över sitt linne. Hmm. Undra hur många ggr JAG kommer få stå i dörren och tjaffsa om korta tajta kjolar och högklackade skor, gaaah! :)

Nej nu ska jag kika om det går å hitta nåt billigt hostel över jul och nyår! Lär ju inte finnas.. :P

Skriver snart igen!!

Här är mitt Aussie nummer!!
+61413848977


Från Gili till Lovina, sen ner till Kuta och Melbourne!

Jag fattar inte att jag kan va så sämst på att skriva här :P Jag gör det ju mycket för min egen skulle me, så jag inte ska glömma bort vad jag gör här.. hehe.

Gili va tydligen svårt att lämna. Vi körde en sista utgång med Mackan och bestämde oss då under natten att vi skulle stanna några dagar till. Så jag ändrade min biljett igen... för andra gången. :) Bodde kvar på Vila Ombak, inneboende hos Kristine ( kanadensiska tjejen jag nämnde) Verkligen supersnällt! Men jag kände mig sådär bekväm då hotellpersonalen trodde att jag va Kristine emellan åt.. och att Thomas va Kristines Husband ;)

Dagen efter va vi trötta då vi va uppe ganska sent för att säga hej då till Mackan kvällen innan. Slutade som vanligt i poolen, haha.

Men hur trött och bakis man än är så behöver man äta och kanske ta sig en återställare ;) Vi sitter på Irish och bara tar det lugnt, en kväll då det va bara jag och grabbarna. Bordet bredvid oss hade en lite högre partynivå.. Och tillslut blev vi ditbjudna för att joina på en drink. Roni och Jenzen, två galningar från Jakarta på Java och Dyna, som kom trea i Indonesiska idol 2008 :P och så va det lite annat folk me. Om vi säger såhär, det fick inte finnas tomma glas på borden.. och det som beställdes skulle drickas upp. Brickor med shots, varav 30 st på varje bricka kom in säkert 7 gånger. Jag har inte sett så mycke dricka flöda tidigare.. haha!

Gänget bodde också på vila ombak, fast i sin egna "villa" med privat pool och allt. Shit va fint det va!! Sjukt lyxigt om man jämför med våra tidigare boenden ;) Vi blev ditbjudna och hade så jäkla kul! Festen varade enda fram till soluppgången som är den finaste jag sett! :) Jag kommer ihåg den iaf, tycker synd om killarna, hehee.

Dagen efter vaknar vi med en ny nyckel i handen... och rummet jag sover i har tydligen 3 sängar....? whaaaat.. Aahh just ja.. Roni insisterade att hyra ett rum åt oss tills vi slulle lämna Gili. Asså... jag trodde jag skulle leva backpacker liv..eller? ;) Finaste rummet, och jag är så jäkla tacksam för att han ordnade det.. Jag levde som en prinsessa sista fem dagarna. Roomservice som inte kostar nånting!! Ringde efter glass till frukost, haha. HAde vi ingen tändare mitt i natten så kunde vi bara ringa och säga till ;) Hiihii... jag är inte van vid sån lyx. Skulle kanske inte vilja ha det så jämt... Man tycker samtidigt synd om dom stackarna som passar upp på en hela tiden. Är tacksam över att jag är uppfostrad så som jag är.. så att man uppskattar saker på ett annat sätt. Indoneserna höll på att dö, hotellpersonalen alltså... när dom kom in i mitt rum och jag står och bäddar sängen själv! haha.

På kvällen va vi ett gäng på 11 pers som bjöds ut på middag, jätte trevligt. Kvällen slutade i repris. hihi. KUUUL!!!

Jaaa.. sista dagarna på Gili blev iaf oförglömliga. Jag har haft så roligt! :) Men tyvärr va vi tvugna att lämna. JAg bobaz och malin åkte i torsdags.. och fortsatte då resan upp till Lovina. Där bodde vi hos min vän Gedde, som har hus där. Mycke mer local style... men stort och jätte fint hus! Hmm... vi fortsätter alltså leva icke-back packer liv :P Haha, tur att vi är lite illa tvugna här i Melbourne.

Lovina bestod av regn regn, svart strand, grönt och fint, inte så stor stad dock... Delfiner, bästa snorkligen nånsin!! Local food.. billigt billigt! En väldigt fin upplevelse! Svårt att sova på nätterna dock pga råttor, spindlar och tuppar! Tuppen tänkte jag skriva men tupparNA typ 15st väckte oss kl 5 på morgonen. Trodde tuppen gal vid 7 åtminstone?

Kuta va sig likt. Usch! Liv och trafik, smutsigt och hektiskt. Men vi mötte upp Elin och Lisen, Pierre och Emil igen och tog en sista kväll (igen) Gick ut och svängde lite, och slutade självklart.... i poolen :P Kvällen efter åkte vi ner till Melbourne! Flög på natten så vi sov hela resan typ. Inte bra men till och från. Försökte kolla på step up 3 men somnade direkt. :(

Simon min kompis som är härifrån plockade upp oss på flygplatsen och skjusade oss till vårt hostel. Det är heeelt ok där vi bor. Bor på Urban central i ett 4-bäddsrum. Betalar 20 dollar per natt, vilket är ett bra pris här. DÅ ingår frukost och sängkläder och handduk. Toaletter och dushar är superfräsha, så jag är jätte nöjd. Men det är ju bara tillfälligt... vi letar fortfarande efter en billig och bra lägenhet som vi alla kan dela!

VA sen ut en sväng igår kväll och kollade in nattlivet! Bästa vädret va det också.. lagom varmt och sol, typ som en sommar hemma! :) Tog några öl med Tim, min vän från Åre. ( Simons bror ) Men det blev en tidig kväll för vi va sjukt trötta allihopa.

Får se vad vi gör ikväll. Idag sov vi länge... missade frukosten, ops! HAr gått runt och kollat kvarteret. Sen plockade simon upp oss och tog med oss på en guidad tur! Fixade aussie nummer me, skriver det sen på facebook! Kommer nämligen ha det jämt sen.

Vi har redan pratat lite ytligt med folk om jobb så tror inte det kommer bli någe problem! :) Ikväll kommer Kaj hit och joinar vår crew! Jag längtar! :)

Nu ska thomas få blogga lite, glöm inte kolla in där. Han är duktig på att lägga ut bilder ;) Bättre än mig iaf.. sorryyy! Men det tar sån tid... men jag ska sätta mig nån dag om jag blir sjuk eller nåt :P

Hoppas ni har det bra hemma, och mys ordentligt i julstämningen åt mig!!!
Massa kramar Christin

Final på Gili!!!

Ååhh... skrev precis ett inlägg som försvann.. Men försöker igen :)

Ikväll kör vi då sista kvällen på Trawangan... Känns ok, men skulle lätt kunna stanna! Trivs som Dudesen i vattnet här :) Men som sagt, måste ge andra platser en chans me.

Igår blev det en chilldag. Vi gick ut ett gäng på 8 personer och åt middag. Misslyckad tonfisk dock, men fick istället plats me en bloody mary, hehe. Efter maten gick vi alla hem till vårt rum på vårat LYXHOTELL.. hehe. Satte oss utanför i en liten hydda som finns i trädgården, jättemysigt, och bara hade det gött.

Idag har det regnat... spöregnat. Vi va upp och åt vår frukostbuffé som va grym!! Men sen lyckades jag å thomas sova till kl två.. oj dåå! Gick då bort till tjejerna och emil och pierre som va på stranden. Och ja, då kom regnet. Gick till Pierre och emils pool och badade och väntade bort det dåliga vädret. Sen lunch böev det vid fyra.. gjorde lite småärenden. Sen gick jag å Mackan på massage en sista gång här, underbart!!

På hemvägen upptäckte vi att livet på ön fortsatte långt upp bakom dom husen vi sett. Haha... kul att vi hittar det sista dagen. Massa boenden och jätte mysiga vägar. Typiskt.

Nu har jag mackan bobaz och en kanadensisk tjej som bor här på hotellet precis klämt några öl och mat :) Laddar inför kvällens "final". Kommer bli grymt, jobbit bara att jag måste va vid båten kl 11. Och måste packa nu innan.. blä. Grabbarna åker me en annan båt en timme innan mig.

Nu ska jag kila in och duscha! Imorrn bär det av till Bali igen upp till lovina med bobaz! Mackan lämnar oss och far hem till sverige.. hehe. enjoy the coooold! ;)

Kaj.. vi kom fram till att du är ansvarig för julklappar :D sååå kanske lite saltlakrits..? Bobaz vill säkert ha snus.. :P eehm... glögg... julmust.... kommer säkert på mer! :D Jag uppdaterar önskelistan!! hihi.

Ikväll är det Rudy's som håller i festen! Kommer bli grymt!

Eller?


Puuuuss!!

Lyxar till det på Trawangan!!

Hej det verkliga livet!

Nu har det gått ett tag på denna härliga…semester J Vi är fortfarande kvar på Gili men har biljett tillbaka till Bali på lördag L Vill inte åka härifrån, haha. Men känns som att man borde se nånting mer än bara Gili när man ska va här i en månad.

Kommer inte ihåg riktigt när jag skrev sist, men det måste va ca en vecka sen. Det som hänt är väl egentligen detsamma som vi gör i princip varje dag. Solar ibland på stranden , snorklar me sköldpaddorna, går på massage, går ut och äter på kvällen… sover en del på eftermiddagen… vi går faktiskt upp ganska tidigt om dagarna! Lätt innan 10 varje dag.. hehe. Vissa kvällar går vi även ut och festar till det lite… :P Ja, ni vet, det där vanliga!

Bella har åkt hem, och nu är Malin här med två tjejkompisar! Skit kuuul!! Så vi hänger ju såklart med dom nu! Grabbarna är glada att det kom lite tjejer och joinade oss.. tror dom börjat tröttna på mig?! Haha.

Har hunnit byta boende också sen Bella åkte. Vi har bott fem nätter på Blue beach. Också utomhusbadrum, men med en välfungerande dusch! Lyx! Dock fortfarande saltvatten. Allt va mycke fräshare där.. Ac som fungerade sådär.. och kylskåp! Jag fick däremot sova på golvet medans männen tog dubbelsängen… vilka MÄN va! ;) Men jag slapp bedbugsen då.. så det gjorde mig inget! ;) Såg största spindeln jag sett i mitt liv typ på toaletten en kväll. Fyyy faaaan. Men Mackan gick på spindeljakt med min hårspray och tändare! Hohoo.

Tjejerna bor fortfarande kvar där! Igår va det fest på Irish bar, så vi hade en redig förfest i vår bungalow. Kom även två killar som tjejerna träffade i Kuta, så det va kul! Allt blev kalas i sin vanliga ordning, inga detaljer jag tänker gå in på.. lalala.. men jag hade kul iaf!! Sov en timme typ idag. Ooops. Checkade ut och flyttade sen till nästa place!

Eftersom Mackan åker hem på lördag till Sverige och har alldeles för mycket pengar kvar… hahaha.. så bjuder han oss på lyxhotell  två nätter! Världens bästa! J Så nu ligger jag i min egna stora dubbelsäng, vi har precis hängt nere vid poolen hela dagen. Suttit i poolbaren och druckit chokladmilkshake med baileys, sen badade vi massa i poolen som är stooor.. och åt sen en skit god cheeseburgare J Bästa bakisdagen på länge, hehe. Och bäst av ALLT vi har en kran bredvid dushen med vanligt vatten!!! Yeeeay! Annars är det saltvatten i varenda dusch här på ön. Haha, roligast va när det spöregnade här en dag.. alla vi sprang ut och ”duschade” i regnet! Skönt J

Ikväll får vi se vad som händer. Ska möta upp tjejerna sen, nu bor vi nämligen ganska långt ifrån varandra.. Antingen blir det nån film.. eller nåt annat chill.

Planerna framöver ser ut så att jag och Bobaz åker med Mackan in till Bali. Tjejerna kommer stanna här, vet ej hur länge. Sen åker jag och Thomas upp till norra Bali till Lovina beach där jag har ”bekanta” som vi ska bo hos i några dagar. Ska bli skönt med några vilodagar. Många säger att det är väldigt vackert där uppe med. Man kan åka ut tidigt på morgonen och fiska, och ska även finnas chans till att se delfiner. Sen efter Lovina funderar vi på att åka till Lembongan. En ö som ligger utanför Balis södra kust. Men vi tar det lite som det kommer!

Jaa.. sen är det inte långt kvar till Australien, pirrigt! Känns konstigt att man ska börja jobba igen, hehe.

Bilder har jag fortfarande varit för lat med att fixa.. Aj aj! Ska se om vi kan göra nåt åt det snart! Men min kompis Bella har lagt ut lite bilder på sin facebook om ni vill kika där! Grabbarna har en del i sin blogg me; www.livetiryggan.blogspot.com

Dom är även liiite bättre på att uppdatera sin blogg så kika gärna in där me emellanåt!

 

Jag tänker på er hemma! Hoppas ni har det bra!

KRAM/ C


RSS 2.0